2013. július 7., vasárnap

Egészséges alkohol 1. /vodka-szóda = fényevés


"A Gizmodo.com csapata biztosra ment, amikor az egészséges alkoholokat térképezte fel: táplálkozási szakemberrel, sőt orvosokkal is konzultáltak a lista elkészítése során. Így a legegészségesebbek közé kizárólag azok kerülhettek, amik tápértéke, gyümölcs- és zöldségtartalma, antioxidánsszintje azt megengedte.
Még mielőtt sorra vesszük a győzteseket, érdemes megjegyezni, hogy az „egészséges” szubjektív dolog: az alkoholt – legyen az bármilyen fajta – a szervezetünk méreganyagként érzékeli, épp ezért, ha valaki az italozás/koktélozás mellett dönt a nyaralás alatt, jó, ha odafigyel a mértékre, valamint a rendszeres és kiadós táplálkozásra, valamint folyadékpótlásra. forrás "

Egyike a fenti kutatás találati listájának:

a vodka-szóda koktél

 ami a legenda szerint képes 
a vodkát az agyba, az ízt a szájba 
az összes többit meg a gyomorba dönteni.





    - a vodka az egyik legtisztább alkohol, talán kevesebb mérgező anyagot és kalóriát tartalmaz / 45 milliliter mindössze 96 kalóriát tartalmaz, a kísérőnek ajánlott szóda pedig semennyit. /
    - a szóda véd a dehidratáció ellen,
    - a lime pedig tele van C-vitaminnal. 

    Tehát ez egy egészséges koktél!!!  





    A vodka egyik híres-hírhedt alteregója a Sarki Fény, röviden Fény....innen ered e koktél fogyasztásaképp elhíresült "fényevés" kifejezés.











    A legelterjedtebb recept szerint kevés alma-, narancs-, vagy málnaszörpre szódásszifonból felturbózott felesnyi vodkát engedünk rá, és a habzó ital gyorsabban üt, mint Mike Tyson fénykorában. Ismert a recept szörp helyett citromlével, sőt pezsgővel is, ezeknél egy az egyhez arányban keverednek a hozzávalók.


                              Az ital,ahogy én szeretem:         Orosz vagy finn vodkából 1:3 arányban (a  gyengébbek kedvéért : a víz a több), egy fél lime levével és egy lime gerezddel, jégkockákon kerül a pohárba. 


     Fogyasztásával azonban érdemes vigyázni...kivéve ha a cél az édes jó anyaföld, mert itatja magát!



    És megosztom veletek azt a két igen fontos tényt is ami miatt én bizony inkább tisztán fogyasztom a vodkát:

     

    Egészségetekre!

    Ajándéktárgyak, pólók humoros és kevésbé humoros témákban

    rockereknek, motorosoknak, jó humort és italt kedvelőknek

    0-99 évig

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése

    Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.